Onsdag den 7. juni 2023 kl. 19.00

Mødested: Parkeringspladsen ved Mogenstrup Kirke

Onsdag d. 7. juni arrangerer Lokalhistorisk Forening i Fladså byvandring i det gamle Mogenstrup. Vi mødes på parkeringspladsen ved Mogenstrup Kirke. Herfra vil vi begive os på rundtur med Helmer Jacobsen, Mogenstrup, som vejviser.

Helmer Jacobsen vil fortælle om det gamle Mogenstrup. Der vil sikkert blive fortalt om kirken, kilden og kildemarkederne. Mogenstrup var i mange år kendt for sin helligkilde, og der blev hvert år holdt kildemarked til Sankt Hans. Efter 1849 blev der i mange år holdt grundlovsmøde i Mogenstrup Kirkeskov, og i 1900-tallet blev Mogenstrup kendt for det årlige gymnastikstævne. I nyere tid har Mogenstrup været landskendt for sine sommerrevyer.

Helmer Jacobsen har sikkert også fortællinger om Mogenstrup Kro og om skærvefabrikken – eller knuseren, som den kaldtes i daglig tale. Byvandringen vil i store træk koncentrere sig om det område, der er det egentlige Mogenstrup, idet det vil blive for omfattende en tur at komme omkring de dele af det nuværende Mogenstrup, der har matrikelnumre under hhv. Blangslev og Pederstrup.

Der er lagt op til en masse spændende historier undervejs, så der går nok tæt på et par timer, inden vi når tilbage til Mogenstrup Menighedshus, hvor vi vil indtage den medbragte kaffe eller te. Her bliver der lejlighed til at stille uddybende spørgsmål, og Helmer Jacobsen har nok et par historier mere i ærmet.

Mød op onsdag d. 7. juni kl. 19.00 og husk kaffe eller te evt. kage og godt humør. Alle er velkomne.