Fladså Arkiv og Lokalhiistorisk Forening i Fladså

Tirsdag den 6. marts 2018 kl. 19.00

i Aulaen på Fladsåskolen, afd. Korskilde, Korskildevej 2 A, Brøderup

fortæller forskningsleder og arkæolog ved Museum Sydøstdanmark, Jens Ulriksen om ”Borgringen” ved Køge – og andre vikingeborge.

Jens Ulriksen vil fortælle om udgravningen af ringborgen ved Lellinge nær Køge. Af hensyn til udlandet bliver den nu kaldt for Vikingeborgen. Det er den femte ringborg i det nuværende Danmark, hvor den mest kendte er Trelleborg. Nogle historikere nævner en 6. ringborg i Skåne. Jens Ulriksen vil også omtale de øvrige ringborge i sit foredrag.

Lokalhistorisk Forening i Fladså arbejder på at lave en tur til Ringborgen. Flere oplysninger følger senere.

Du kan læse mere om Vikingeborgen her.

Selv om vi bevæger os lidt uden for vores lokale område, er vi sikre på, at vi får en spændende aften, hvor vi bliver klogere på vores historie. Undervejs vil der være en pause, hvor der er mulighed for at købe kaffe, te, kage, øl og vand.

Mød op til en spændende aften med interessante historier fra vikingetiden i Aulaen på Fladsåskolen, afd. Korskilde, Korskildevej 2 A, Brøderup, tirsdag d. 6. marts kl. 19.00. 

Entre: 25 kr. - gratis adgang for medlemmer af Lokalhistorisk Forening i Fladså. Medlemskab kan tegnes ved indgangen.

Hvis du vil i forbindelse med os, er du naturligvis velkommen til at besøge os i Fladså Arkivs åbningstid (torsdag 18–21). Du kan også kontakte Fladså Arkiv på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vores mobiltelefon 51 52 69 63 besvares kun, når vi er i arkivet. Vi modtager også sms-beskeder på dette nummer. Desværre er der meget dårligt signal i arkivet, så det er ikke altid, opkaldene går igennem.

Har du brug for at komme i forbindelse med os på andre tidspunkter, kan du evt. kontakte en af medarbejderne på deres private telefonnummer (se Fladså Arkivs medarbejdere) eller du kan ringe til afdelingen i Næstved på 30 35 53 49 (NæstvedArkiverne).

Her kan du søge efter vores arkivalier: naesbas.dk. 
 

Medlemsbladet

Det seneste nummer af "Vildtbanen" - medlemsbladet fra Lokalhistorisk Forening i Fladså - er udsendt medio februar 2018. Bladet udkommer to gange om året.

Siden 1. januar 2016 har Fladså Arkiv åbnet 1 time tidligere, så vi holder åbent hver torsdag fra 18-21. Hvis vi skulle komme i den situation, at vi må holde lukket, fordi alle medarbejdere er forhindret i at komme en torsdag, vil det blive annonceret her på siden.

Her vil vi præsentere nogle links, som kan være nyttige for folk med interesse for lokalhistorie og slægtsforskning. Vi starter med nogle få links og tilføjer henvisninger løbende.

NæstvedArkivernes Filmkanal

Filmstrimmel

Nu kan du se et udpluk af NæstvedArkivernes film her:
Næstvedfilm

Korskildevej 2 A
Brøderup
4733 Tappernøje.
Tlf. 51 52 69 63
- besvares kun når vi er i arkivet.
Der modtages også sms.

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Åbent: Torsdage 18-21.

Hvis du ikke allerede er medlem af Lokalhistorisk Forening i Fladså, så kan du blive det ved at indbetale 100 kr. Beløbet dækker medlemsskab for hele 2018.

Tirsdag den 20. marts 2018 kl. 19.00 i

Kantinen på Fladsåskolen, afd. Korskilde, Korskildevej 2 A, Brøderup

holder Lokalhistorisk Forening i Fladså generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne.

Vi vil begynde at lægge nogle historier på siden igen. Som en smagsprøve linker vi til en historie, som vores tidligere arkivleder i Fladså Arkiv har skrevet. Historien blev første gang lagt på vores hjemmeside i 1998. Du kan læse den her.

"Tilbage til oversigt"-linket virker ikke. Om kort tid vil layoutet blive tilpasset det øvrige indhold på siden.

  • Indgang1.jpg
  • Indgang2.jpg
  • Indgang3.jpg
Copyright © 2018 Fladså Arkiv og Lokalhistorisk Forening i Fladså. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU General Public Licensen.
Go to top
Template by JoomlaShine